Har varit på kvällsföreläsning där Erik Hellmen som är ansvarig för nutrition vid Örebro läns idrottsförbund samt adjunkt vid institutionen för hälsovetenskap och medicin på Örebros Universitet. Väldigt intressant men knappast något nytt vetande för min del, d.v.s. jag ligger bra i fas för min kost, vilket som jag skrev i ett tidigare inlägg (angående min matdagbok), Detta har gjort att jag har kunnat tränat på mycket och tåla det när jag har varit noga med vila och kost, samt att jag varit väldigt lite sjuk.
Saker som han tig upp var bl.a. att elitidrottare är den kategorin som använder minst kosttillskott och den bästa maten (dieten) är vanlig svensk husmanskost, kanske inte så oväntat. Det mest intressanta för min egen del var när han tog upp träning innan frukost inte var bra för musklernas glykol (tror jag) men att det var bra att träna fettförbränning där man bl.a. bygger upp mitokondrie. Ingen expert direkt men vad intressant att lyssna på det. Många kommer nog att ändra sin livsstil men jag kommer bara att fortsätta äta som jag gjort innan och hoppas att det även börja ge resultat på tävlingarna, för hittills har man underpresterat på loppen än så länge denna vintern. Dags att ändra på det nu.