månadsarkiv: oktober 2024

Klassiskt på rullskidor

Idag tränade jag så pass länge som hela 1 timme och 34 minuter och har nu nästan kommit upp i hela åtta timmars träning den här månaden. Visserligen inte styrkan inräknad. Hade en bra möjlighet att träna i stan så det blev ett rullskidpass på mina 4:or, dock så fick jag byta ett hjul igårkväll som hade tjorvat ihop sig. Det rullade så pass bra att jag höll 17,1 km/h och hade 130 i snittpuls. Var pigg hela tiden och det flöt på bra sånär som ena stavspetsen blev rejält sliten och jag slant många gånger under andra halvan av passet.

25 minuter progressivt på löpbandet

Körde lite halvhårt och kort löppass på löpbandet här hemma. Fem minuter uppvärming och nedvarvning, däremellan progressivt med start på 9 km/h och lutning 11,7%. Ökade sedan med 0,3 km/h vart 5:e minut. Jag hade 145 (75%) i snittpuls totalt och noterade 166 (87%) som högsta pulsnotering.

Kändes bra och stabilt men fick känning i ena hälen. Men desto högre fart jag höll så försvann det. Även haft lite till och från problem med känning senaste dagarna i vilande tillstånd. Alltid ska det vara något.

Dubbla intervallpass

Har senaste dygnet hunnit med två intervallpass i löpning, båda hemma på löpbandet och båda på maxlutningen 11,7%. Igår så betade jag av ett lunchpass och körde 10-8-6-4-2 minuters intervaller med två minuters vila. Inledde med hastighet 10 km/h och sen ökade jag till 10,3 km/h, sen 10,6 km/h, sen 11 km/h och sista på 12 km/h. Körde detta pass för ett år sedan då jag var i bra slag. Idag kunde jag utan större problem genomföra utan att bli helt stum men ändå trött.

Idag körde jag på förmiddagen tröskelintervaller, 10×3 minuter men en minuts vila och hade ställt in hastigheten på 10,2 km/h. Kändes kontrollerat, det var kontrollerat där jag återhämtade mig väldig snabbt och bra mellan intervallerna. Hade 168 (88%) i maxpuls och högsta snittpuls jag hade under någon intervall låg på ändå ganska beskedliga 158 ( 82%). Kanske dags att öka upp med 0,1 km/h till nästa tröskelpass.

En helg i Åre

Drog till Åre den här helgen tillsammans med frun. Passade även fira vår några dagar försenad bröllopsdag. Blev vandring, gymträning och Skidgångsintervaller. Även god mat, bad och shopping.

Igår blev det gymträning på Sats i Åre, blev hårt med knäböj,
, chins, marklyftbland annat.Idag 6×4 minuter Skidgångsintervaller uppför Åreskutan, eller snarare första tredjedelen av den. Var lite seg och trött men gjorde ändå en helt okej insats.

En mil kvällslöpning

Lyckades spränga in en mils löpning denna tidiga torsdagskväll. Sprang ner till reflexbanan och körde två varv där och sen hem. Hade bra marschfart idag och lyckades springa min snabbaste varv runt reflexbanan. Har enligt Strava sprungit 46 varv där. Var i och för sig fina förhållanden. 133 (69%) hade jag i snittpuls under de 55 minuterna jag var ute totalt.

Konstigt nog var jag pigg hela tiden trots maffig dag i skogen idag. En mil klafsade i myr med fullpackad med känns i benen vill jag lova.

Tisdags- GT på bandet

Veckans första träning, blev GT (gubbtempo) typ denna tisdag. Körde lugnt första fel och siste fem minuterna. Resterande 25 minuterna så körde jag progressivt. Började på 9 km/h och ökade med 0,3 km/h vart femte minut. Sista femman höll jag 10,2 km/h. Lutning 11,7%.

Hade denna gång mer normalpuls, var hyfsad hög från början men allting jobbigare än tröskel. 35 minuter totalt och hade 146 ( 75%) i snittpuls totalt.